Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn tegenwoordig een grote trend. Zeker in nieuwbouwwoningen, kantoren, scholen of publieke ruimtes komen deze van pas. Onze akoestische wandpanelen absorberen namelijk geluid, dit hangt echter wel af van de akoestische waarde. Wecho biedt akoestische panelen aan tussen de 0.60AW en 0.90AW, beide van extreem hoge kwaliteit.

Verschillende vormen en maten

Bij MuurWerken bieden we verschillende formaten akoestische schilderijen aan, namelijk: 70x50cm, 85x60cm, 100x72cm, 120x86cm, 150x107cm. Deze worden aangeduid als S, M, L, XL en XXL. Daarnaast is het mogelijk om een eigen formaat te kiezen, wij raden je aan om dan even contact met ons op te nemen. Naast het kiezen van een eigen formaat is het mogelijk om een eigen kleur frame te kiezen, denk bijvoorbeeld aan brons. De standaard frames zijn in het zwart uitgevoerd.

Daarnaast is het mogelijk om uit de volgende vormen te kiezen: rechthoekig, Vierkant, Rond en Hexagonaal.

akoestische-panelen_MuurWerken

Duurzame keuze

Duurzaamheid is een actueel onderwerp in onze samenleving, het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Daarom hebben we bij MuurWerken ons best gedaan om onze akoestische panelen zo duurzaam mogelijk te maken.

Vervangbare print

Een van de grootste voordelen van onze akoestische panelen en schilderijen is dat de print ten alle tijden vervangbaar is. Dit betekent dat wanneer je de huidige print beu bent, je de deze gemakkelijk kunt vervangen zonder dat je het hele paneel of schilderij hoeft te vervangen. Dit is niet alleen duurzamer, maar het bespaart je ook geld in de toekomst. Onze vervangbare prints kun je hier bestellen.

Duurzame productie

Wij laten onze akoestische vulling maken van gerecycled spijkerbroeken, iets wat als uiterst duurzaam gezien wordt.

Daarnaast worden de frames geproduceerd van aluminium . Hoewel dit materiaal redelijk veel energie verbruikt bij de productie, kent de grondstof een zeer lange levensduur. Circa 75% van het ooit geproduceerde aluminium wordt in het hedendaagse leven nog altijd gebruikt. Het is daarom ook mogelijk de frames te recyclen, maar met onze optie om er simpelweg een nieuwe print in te hangen zal dit niet nodig zijn.

Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig voor een goed resultaat?

De hoeveelheid akoestische panelen die nodig zijn om de akoestiek in een bepaalde ruimte te verbeteren, hangt af van verschillende factoren. Wij bieden panelen aan met verschillende akoestische waarden, variërend van 0.65 tot 0.9. Een waarde van 0 staat gelijk aan een ruimte waar geen geluidsabsorberende oplossingen aanwezig zijn, waardoor er veel galmen en echo’s zijn. Een waarde van 1 is de hoogst mogelijke waarde en staat gelijk aan een open raam waar geluidsgolven doorheen gaan.

Onze akoestische wanddecoraties hebben een absorptiewaarde van 0.65, terwijl onze premium panelen een absorptiewaarde hebben van 0.9. Dit komt doordat onze premium panelen een extra laag akoestisch materiaal hebben en een steviger en dikker frame. In de onderstaande tabel wordt de absorptiewaarde per geluidsfrequentie weergegeven. Hoe hoger de lijn, hoe beter de frequentie wordt geabsorbeerd.

absorptiegrafiek-muurwerken-akoetiek_akoestische-panelen

Oppervlakte akoestische wanddecoratie

Kan een gunstige geluidskwaliteit bijdragen aan een meer succesvolle bedrijfsvoering? Ja, dat is zeker het geval. Een aangename akoestiek kan het (verkoop)succes in een winkel of kantoorruimte bevorderen. Bovendien draagt akoestiek dagelijks bij aan de tevredenheid van klanten in restaurants, theaters, hotels en andere ruimtes. Het is daarom van belang om te weten hoeveel akoestische wanddecoratie nodig is om daadwerkelijk positieve resultaten te behalen. Als vuistregel wordt aanbevolen om minimaal 20% van het oppervlak te bedekken om enig verschil te kunnen horen. Voor een optimale akoestiek wordt aangeraden om 30% van het vloeroppervlak te bedekken. Hieronder vind je een tabel met enkele voorbeelden ter illustratie.

Vloeroppervlakte

Je hoort verschil met een oppervlakte van

Je hoort optimaal verschil bij een oppervlakte van

10m2

2m2

3m2

20m2

4m2

7m2

35m2

7m2

12m2

60m2

12m2

20m2

80m2

16m2

27m2

We hopen dat deze informatie heeft geholpen bij het bepalen van je akoestisch oppervlak. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en of opmerkingen? Neem dan gerust even contact met ons op.